Легендарне «Хрущовське» тісто, родом з СРСР: у чому його секрет? (РЕЦЕПТ)

Готуємо дуже простий і надзвичайно смачний пиріг

Популярність цього тіста легко пояснити: воно неймовірно легко готується і має дивовижний смак. Так зване «хрущовське» тісто швидко вимішується та майже не прилипає до рук, а випічка з нього виходить високою і м`якою

У чому ж секрет, розповідає кулінарний блог zakatki.nazimu.

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 650 г
  • вершкове масло або маргарин – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 1 ст.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • молоко (тепле) – 250 мл
  • сухі дріжджі – 11 г

Начинка:

  • тушкована капуста – 500 г
  • відварені яйця – 5 шт.

Приготування:

Змішуємо тепле молоко, дріжджі, сіль, цукор і розтоплене вершкове масло, все добре перемішуємо. Поступово вводимо борошно і замішуємо тісто, яке не має прилипати до рук.

Готове тісто ставимо у тепле місце. За 40 хв воно почне суттєво збільшуватись в об`ємі

Десь за годину розділяємо тісто на дві частини: на одну викладаємо подрібнену начинку, а другою - накриваємо випічку, добре закріпивши боки.

Зверху змазуємо пиріг жовтком. Випікаємо при температурі 180 градусів 30-40 хв.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook