Лазівки на кордоні: Хто з відомих людей втік з України (ФОТО)

Кордон для деяких людей — відкритий

Днями стало відомо, що нардеп Артем Дмитрук незаконно перетнув кордон і втік із України. Він зробив це напередодні вручення йому підозри у низці кримінальних справ.

Ця ситуація вкотре доводить, що держкордон не досконалий і відкритий для тих, хто знає як і кудою треба йти.

Адже Дмитрук – не єдиний відомий українець, хто знайшов шляхи виїхати за кордон.

За даними слідства, Артем Дмитрук залишив виїхав у районі пунктів пропуску «Павлівка» в Одеській області. За даними слідства, йому допомогли троє спільників: одні вивезли його з Києва до Одеської області, інші вже прокладали йому шлях за кордон.

Спільникам вже оголосили підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через держкордон. Але затримали лише одного з них. Двоє інших теж втекли з країни.

Інтерпол Дмитрука ще не розшукує, бо його обвинувачують у легких тілесних ушкодженнях поліцейському, а екстрадицію проводять лише у випадку підозри в убивствах, шахрайстві в особливо великих розмірах, розкраданнях держмайна, корупції, держзраді тощо.

Хто ще з відомих людей виїхав з України?

Онук Софії Ротару Анатолій Євдокименко, який у 2022 році зробив невдалу спробу залишити Україну на човні разом із батьком, обминаючи прикордонників, торік легально виїхав через пункт пропуску. За попередньою інформацією, необхідні документи були куплені.

Комік зі студії «Квартал 95» Руслан Ханумак на початку травня перетнув кордон у пункті пропуску Вилок на українсько-угорській ділянці. 34-річний шоумен запевняв, що підставою для перетину кордону стала його астма і законів він не порушував, хоча захворювання в нього було в легкій формі і не могло бути підставою навіть для відстрочки від служби. Тобто він залишив країну чи то як інвалід, чи то як непридатний до військової служби.

Нещодавно стало відомо про виїзд з країни блогера Олександра Волошина. Він, за неофіційною інформацією деяких ЗМІ, під виглядом водія міжнародних перевезень поїхав в Іспанія.

Окрім цього, днями стало відомо про втечу нардепа Андрій Одарченко утік за кордон. Припускають, що народний депутат перетнув кордон України у Закарпатській області. Його можуть оголосити у міжнародний розшук. Чоловіка звинувачують у хабарництві, він вийшов під заставу у листопаді минулого року.

Тривалий час було невідомо, де перебуває Олег Винник. Як почалася повномасштабна війна, знаменитість не робив жодних заяв. Лише згодом у фотоблогу музикант опублікував декілька патріотичних дописів та відеозвернення до російських та білоруських військових із закликом зупинити вторгнення.

Знаменитий хореограф Влад Яма виїхав з родиною з України, щойно почалася повномасштабна війна. Поїхав Влад з родиною до США 24 лютого. На запитання, як він це зробив, хореограф відповідає, що встиг виїхати до того, як чоловікам заборонили перетинати кордони.

Шоумен Олександр Еллерт влітку минулого року виїхав до Каліфорнії, США. Як розповідав Еллерт, за кордоном він брав участь у концерті з нагоди Дня Незалежності. Утім, назад до України шоумен так і не повернувся. За це Олександру неодноразово дорікали, але він не реагує на хейт.

Український блогер та репер Kyivstoner на початку повномасштабної війни перебував в Україні. Однак згодом музикант разом із сім'єю переїхав до США. Як розповідала його дружина Аліна, Альберт вже давно має американське громадянство, тож виїхав законно.

Ведучий «24 каналу» Олексій Печій не повернувся з відрядження на Саміт ЄС у Брюсселі, який проходив 14−15 грудня торік.

У своєму Facebook-акаунті Печій заявив, що «ухвалив складне для себе рішення» та залишився за кордоном, щоб налагоджувати «горизонтальну комунікацію з західним суспільством».

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook