Квашені огірки на зиму, як із бочки: Простий рецепт, з яким впорається навіть початківець

Підійдуть і до салатів, і просто як закуска

Огірочки міцні, супер хрусткі та неймовірно смачні! А ще вони добре стоять навіть без льоху при кімнатній температурі. На смак такі огірки від бочкових не відрізнити!

Інгредієнти на 3 банки по 1,5 л:

  • Огірки – 3 кг
  • Лист хрону, смородини
  • Парасольки кропу
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Гострий перець – 5-6 кілець
  • Суміш перців або чорний перець горошком – 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Розсіл:

  • Холодна сира вода – 2 л.
  • Сіль – 100 г.

У сухі чисті баночки закладаємо листя хрону та смородини, парасольки кропу, чорний перець горошком, лавровий лист, часник у пластинах та кільця гострого перцю.

Далі щільно і до верху банок розкладаємо огірки. Їх попередньо замочуємо у холодній воді на 3 години.

У каструлю вливаємо холодну воду, всипаємо сіль і перемішуємо до розчинення солі.

Заливаємо огірки холодним розсолом, залишаючи 1-1,5 см зверху, накриваємо кришками і залишаємо на 3 дні при кімнатній температурі.

Якщо температура близько 28-29 градусів, то огіркам вистачить і двох днів.

За цей час розсіл помутнішає, огірки змінять колір і згори утворюється пінка – все це абсолютно нормально.

Потім зливаємо розсіл у каструлю, ставимо на вогонь і проварюємо з моменту закипання рівно 3 хвилини. Заливаємо банки гарячим розсолом, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо та залишаємо до повного охолодження.

Загортати в тепло не потрібно.

Відкривати та пробувати можна не раніше, ніж за місяць-півтора.

Смачного!

Джерело: zhyttia

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook