Квашені огірки на зиму, як із бочки: Простий рецепт, з яким впорається навіть початківець
Підійдуть і до салатів, і просто як закуска
Огірочки міцні, супер хрусткі та неймовірно смачні! А ще вони добре стоять навіть без льоху при кімнатній температурі. На смак такі огірки від бочкових не відрізнити!
Інгредієнти на 3 банки по 1,5 л:
- Огірки – 3 кг
- Лист хрону, смородини
- Парасольки кропу
- Часник – 1-2 зубчики
- Гострий перець – 5-6 кілець
- Суміш перців або чорний перець горошком – 0,5 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
Розсіл:
- Холодна сира вода – 2 л.
- Сіль – 100 г.
У сухі чисті баночки закладаємо листя хрону та смородини, парасольки кропу, чорний перець горошком, лавровий лист, часник у пластинах та кільця гострого перцю.
Далі щільно і до верху банок розкладаємо огірки. Їх попередньо замочуємо у холодній воді на 3 години.
У каструлю вливаємо холодну воду, всипаємо сіль і перемішуємо до розчинення солі.
Заливаємо огірки холодним розсолом, залишаючи 1-1,5 см зверху, накриваємо кришками і залишаємо на 3 дні при кімнатній температурі.
Якщо температура близько 28-29 градусів, то огіркам вистачить і двох днів.
За цей час розсіл помутнішає, огірки змінять колір і згори утворюється пінка – все це абсолютно нормально.
Потім зливаємо розсіл у каструлю, ставимо на вогонь і проварюємо з моменту закипання рівно 3 хвилини. Заливаємо банки гарячим розсолом, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо та залишаємо до повного охолодження.
Загортати в тепло не потрібно.
Відкривати та пробувати можна не раніше, ніж за місяць-півтора.
Смачного!
Джерело: zhyttia
Радіо Трек: НОВИНИ