Квашена капуста: кому не можна їсти цей супер корисний продукт

Хоча вважається, що це рекордсмен за вмістом вітаміну С, покращує роботу кишківника та навіть може здолати безсоння

Квашена капуста містить безліч бактерій та клітковини, які можуть спричинити утворення газів у кишківнику та подразнювати слизову оболонку органів травлення.

Квашена капуста протипоказана людям з вираженою формою гастриту, виразкою шлунка та іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту в період їх загострення.

 

Лікарі пояснюють - клітковина не перетравлюється у верхніх відділах шлунково-кишкового тракту. У цих відділах у товстій кишці є кишені (вони називаються дивертикули), де можу виникнути запалитися.

 

Не рекомендується квашена капуста пацієнтам із гемороїдальними вузлами. Груба клітковина може посилити кровотечу, особливо під час загострення геморою. Особливо вразливі до такого ефекту жінки.

Ще одна особливість - квашена капуста містить багато солі. Надлишок солі призводить до затримки води в організмі, набрякам, підвищує тиск, збільшує ризик сечокам'яної хвороби та інших захворювань нирок.

У великій кількості квашена капуста містить гістамін – речовину, яка викидається у кров при алергії. Капуста посилює прояв реакцій (алергічних) на інші алергенні продукти.

 

Капуста містить вітаміни групи В, які в деяких випадках можуть викликати онкологічне захворювання. Тому, перш ніж їсти квашену капусту, інколи краще здати аналіз на вітамін В, і, якщо в організмі його надто багато, тоді капуста не для вас.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook