Квас: ТОП-3 рецепти напою, який освіжає у спеку

Квас з хліба і яблук в домашніх умовах

Які літні напої рятують у спеку? Лимонад, компот, мохіто, квас? Ми підкажемо рецепт квасу, який рятує від спраги і корисний завдяки своєму натуральному складу.

Квас домашній хлібний

Інгредієнти:
Вода - 8 л.
Сухарі пшеничні - 1 кг.
Крихти житнього хліба - 150 г.
Цукор - 100 г.
Дріжджі - 25-30 г.
Борошно - 100 г.
Перед тим, як зробити домашній квас, потрібно з пшеничного хліба зробити сухарики. Покласти їх у каструлю, залити окропом і залишити настоятися на 3-4 години.
Тепер потрібно приготувати закваску для квасу. Для цього замісити тісто на теплій воді з житніх крихт, житнього борошна і невеликої кількості дріжджів. Поставити в тепле місце на 1,5 години.
З тіста зробити коржики, запекти їх на сковороді. Розрізати на половинки і покласти в каструлю з сухарями і водою. Залишити в холодному місці на 12 годин.
Потім процідити. Додати спеції, цукор, мед за бажанням.

Яблучний квас

Інгредієнти:
Вода - 2 л.
Дріжджі - 0,5 ч. л.
Цукор - 100 г.
Яблучний сік - 0,5 л.
Какао - 2 ст. л.
Змішати какао-порошок, дріжджі, цукор і розчинити в теплій кип'яченій воді. Додати сік. Перемішати, накрити кришкою і залишити на 12 годин. Процідити і можна пити.

Квас домашній хлібний без дріжджів

Інгредієнти для закваски:
Кип'ячена вода кімнатної температури - 2 ст.
Житній хліб - 0,5 часточки
Цукор - 1 ч. л.
Помістити інгредієнти в банку місткістю 0,5 л. Хліб подрібнити.
Поставити в тепле місце на добу-дві.
 
Далі знадобиться:

Цукор - 1 ст. л.
Житній хліб - 2 часточки
Закваска - 0,5 л.
Кип'ячена холодна вода - 1,5 л.
Вилити в банку (2 л) закваску, додати подрібнений хліб, цукор і залити водою до країв банки. Закрити кришку і залишити на день. Процідити і можна пити. 
Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: квас