Куряча печінка з грибами у вершковому соусі (РЕЦЕПТ)

Інгредієнти:

  • куряча печінка - 800 г
  • печериці - 250 г
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • часник - 3 зубчики
  • вершки 20% - 200 мл
  • курячий бульйон або вода - 300 мл
  • пшеничне борошно - 1 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець - на смак
  • соняшникова рафінована олія - для смаження
  • зелень петрушки

Печінку помити, очистити від плівок і нарізати невеликими шматками. Гриби помити й порізати плястерками товщиною 4-5 мм.

Цибулю порізати кубиками, часник подрібнити ножем.

У великій сковорідці розігріти олію і викласти туди печінку. Час від часу помішуючи, смажити її приблизно 5 хвилин на середньому вогні, поки печінка трошки не зарум’яниться. Печінку краще смажити у 2-3 заходи, так щоб шматочки покривали дно сковорідки одним шаром. Обсмажену печінку перекласти в тарілку.

У цю ж сковорідку викласти цибулю, при потребі додати ще трошки олії і, помішуючи, смажити цибулю на середньому вогні приблизно 5 хвилин. Потім до цибулі додати часник, викласти гриби, перемішати і тушкувати 5 хвилин. Гриби посипати борошном, помішуючи, смажити 1 хвилину.

Потім додати обсмажену печінку і бульйон чи воду. Все посолити, поперчити, довести до кипіння, зменшити вогонь до найменшого і тушкувати під кришкою 10 хвилин. В кінці влити вершки, додати зелень петрушки, перемішати, при потребі досолити і поперчити.

Куряча печінка з грибами у вершковому соусі готова.

Подавати таку печінку найкраще з картопляним пюре, гречкою чи зі свіжим овочевим салатиком.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook