Куряча печінка з грибами у вершковому соусі (РЕЦЕПТ)
Інгредієнти:
- куряча печінка - 800 г
- печериці - 250 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- часник - 3 зубчики
- вершки 20% - 200 мл
- курячий бульйон або вода - 300 мл
- пшеничне борошно - 1 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець - на смак
- соняшникова рафінована олія - для смаження
- зелень петрушки
Печінку помити, очистити від плівок і нарізати невеликими шматками. Гриби помити й порізати плястерками товщиною 4-5 мм.
Цибулю порізати кубиками, часник подрібнити ножем.
У великій сковорідці розігріти олію і викласти туди печінку. Час від часу помішуючи, смажити її приблизно 5 хвилин на середньому вогні, поки печінка трошки не зарум’яниться. Печінку краще смажити у 2-3 заходи, так щоб шматочки покривали дно сковорідки одним шаром. Обсмажену печінку перекласти в тарілку.
У цю ж сковорідку викласти цибулю, при потребі додати ще трошки олії і, помішуючи, смажити цибулю на середньому вогні приблизно 5 хвилин. Потім до цибулі додати часник, викласти гриби, перемішати і тушкувати 5 хвилин. Гриби посипати борошном, помішуючи, смажити 1 хвилину.
Потім додати обсмажену печінку і бульйон чи воду. Все посолити, поперчити, довести до кипіння, зменшити вогонь до найменшого і тушкувати під кришкою 10 хвилин. В кінці влити вершки, додати зелень петрушки, перемішати, при потребі досолити і поперчити.
Куряча печінка з грибами у вершковому соусі готова.
Подавати таку печінку найкраще з картопляним пюре, гречкою чи зі свіжим овочевим салатиком.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Фото - з мережі
Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ