Курс пішов униз: українцям розповіли, як на цьому заробити

За словами аналітиків, долар ще своє візьме

Курс долара в Україні пішов униз після стрімкого двотижневого зльоту. Втім, аналітики вважають, що це ненадовго. А це означає, що українці можуть заробити на коливаннях курсів валют.

Експерти одностайно вважають, що нещодавній зліт долара спричинений не економічними, а політичними причинами - люди злякалися можливого початку повномасштабної війни між Україною та Росією. 

Проте гривня почала зміцнюватись, як тільки войовнича риторика пішла на спад. НБУ ще в останній день січня знизив курс долара на 21 копійку.

«Американець» продовжував «худнути» також 1, 2 і 4 лютого, лише одного разу зробивши відчайдушну спробу перехопити ініціативу у гривні. Лише 3 лютого НБУ несподівано послабив гривню на 9 копійок. Проте вже 4 все повернулося на круги своя.

Станом на 7 лютого Нацбанк знизивши курс долара до 28,15, чим зміцнив гривню ще на 12 копійок.

Більшість фінансових аналітиків вважають, що різких стрибків курсів валют до весни вже не буде. Проте курс долара ще може повернутись до 29 гривень до кінця опалювального сезону через активізацію імпортних закупівель енергоресурсів.

Отже, зараз громадяни мають можливість заробити на курсах валют, вважають деякі експерти.

Для населення зниження курсу продажу долара на початку лютого має стати непоганим сигналом, що зараз можна заробити на спекуляції. При зниженні курсу до рівня 28,2 грн/долар варто розглядати покупки для зворотної конвертації в районі 29 грн за долар, - вважає аналітик компанії «Центр біржових технологій» Максим Орищак.

Втім, його колега, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, вважає такі операції ризикованими – якщо тільки скупники валюти не налаштовані на довгострокове інвестування у долар. Звісно, рано чи пізно курс долара зросте. Проте, на той час і купівельна спроможність гривні помітно знизиться. Отже, обмін доларів на гривні жодної вигоди не дасть.

Джерело: TODAY

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook