Курка по-марокканськи (РЕЦЕПТ)
Інгредієнти:
- курка (гомілки, стегна) - 1 кг
- помідори у власному соку - 500 г
- ріпчаста цибуля - 250 г
- часник - 4-5 зубчиків
- лимон (невеликий) - 1 шт.
- оливки - 60 г
- солодка паприка - 1 ст. л.
- зіра (кумин) - 1/2 ст. л.
- оливкова олія - 3 ст. л.
- сіль - 2 ч. л. або на смак
Спершу готуємо маринад.
У миску, де буде маринуватися курка, вичавити часник, додати солодку паприку, мелену в кавомолці або перетерту в ступці зіру і сіль (1 ч. л.). Ретельно все перемішати. Додати оливкову олію, перемішати.
В миску з маринадом викласти шматочки курки. Курку ретельно перемішати з маринадом. Накрити кришкою чи харчовою плівкою і помістити в холодильник мінімум на 3 години, можна на ніч. В процесі маринування курку бажано кілька разів перемішати.
Лимон очистити від шкірки, порізати плястерками, вибрати кісточки, засипати сіллю (1 ч. л.) і перемішати. Лимон, так само як і курку, помістити в холодильник на 3 години або на ніч.
Коли курка замаринувалась, приступаємо до подальшого її приготування.
Цибулю очистити і порізати кубиками. Помідори при потребі очистити від шкірки і також порізати кубиками.
На сковорідці розігріти трошки олії і викласти замариновану курку. З кожного боку смажити на середньому вогні по 5 хвилин до рум’яної скоринки. Обсмажену курку викласти в миску.
В сковорідку, де смажилась курка, викласти цибулю. Помішуючи, смажити до прозорого стану. Додати помідори, перемішати.
Слідом викласти обсмажені шматки курки, додати оливки і солений лимон, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 35 хвилин. Час від часу курку слід поливати соусом, в якому вона тушкується.
В кінці приготування можна додати зелень петрушки.
Курка по-марокканськи готова.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Фото - з мережі
Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ