Курка по-марокканськи (РЕЦЕПТ)

Інгредієнти:

  • курка (гомілки, стегна) - 1 кг
  • помідори у власному соку - 500 г
  • ріпчаста цибуля - 250 г
  • часник - 4-5 зубчиків
  • лимон (невеликий) - 1 шт.
  • оливки - 60 г
  • солодка паприка - 1 ст. л.
  • зіра (кумин) - 1/2 ст. л.
  • оливкова олія - 3 ст. л.
  • сіль - 2 ч. л. або на смак

Спершу готуємо маринад.

 У миску, де буде маринуватися курка, вичавити часник, додати солодку паприку, мелену в кавомолці або перетерту в ступці зіру і сіль (1 ч. л.). Ретельно все перемішати. Додати оливкову олію, перемішати.

В миску з маринадом викласти шматочки курки. Курку ретельно перемішати з маринадом. Накрити кришкою чи харчовою плівкою і помістити в холодильник мінімум на 3 години, можна на ніч. В процесі маринування курку бажано кілька разів перемішати.

Лимон очистити від шкірки, порізати плястерками, вибрати кісточки, засипати сіллю (1 ч. л.) і перемішати. Лимон, так само як і курку, помістити в холодильник на 3 години або на ніч.

Коли курка замаринувалась, приступаємо до подальшого її приготування. 

Цибулю очистити і порізати кубиками. Помідори при потребі очистити від шкірки і також порізати кубиками.

На сковорідці розігріти трошки олії і викласти замариновану курку. З кожного боку смажити на середньому вогні по 5 хвилин до рум’яної скоринки. Обсмажену курку викласти в миску.

В сковорідку, де смажилась курка, викласти цибулю. Помішуючи, смажити до прозорого стану. Додати помідори, перемішати.

Слідом викласти обсмажені шматки курки, додати оливки і солений лимон, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 35 хвилин. Час від часу курку слід поливати соусом, в якому вона тушкується.

В кінці приготування можна додати зелень петрушки. 

Курка по-марокканськи готова.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook