Екскурсії, концерти та пікнік: куди піти у Рівному в неділю

Програма заходів, які відбуватимуться в місті

У неділю, 11 серпня, управління культури і туризму запрошує рівнян відвідати загальноміське свято меду і трави «Золотіївські ряди».

Святкування проходитиме на вул. Олексинській. Початок о 13:00.

О цій же порі Рівненська обласна бібліотека влаштовує відразу дві екскурсії вулицями міста: "Сакральні об'єкти" та "Вул. Замкова".

30 серпня 1890 року у Свято-Воскресенському кафедральному соборі Рівного почалося богослужіння після якого заклали новий храм та освятили місце вівтаря і престолу нової церкви, куди імператор Олександр III поклав срібні та золоті монети, а потім заклав на вапняний розчин першу цеглу у фундамент майбутнього храму.

 

А на початку ХVІІІ ст. князі Любомирські розпочали будівництво кам’яного палацу, який був найвишуканішою окрасою міста до початку ХХ ст. Палац розтошовувався на острові та з’єднувався з вулицею Замковою підйомним мостом.

На тих, кого цікавить історія Рівного, о 13:00 чекають в обласній бібліотеці (вул. Короленка, 6).

Крім того, протягом дня можна завітати у парк ім. Шевченка. Завтра там відбудеться концерт у рамках фестивалю «Рівне. Літо. Музика», а також фестиваль фарб ХОЛІ та арт-пікнік.

Організатори свята обіцяють влаштувати конкурси, а дітей розважатимуть аніматори.

А в парку молоді (на Лебединці) у неділю виступатимуть рівненський поет Олександр Берестяний, поет і декламатор Дмитро Мурдза, а також скрипачка Лілія Ібулаєва, піаністка Катерина Таєр-Ульянова та саксофоніста Аліна Сапіташ.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook