Котлети з капусти: на смак як м’ясні, а готуються із дуже бюджетних продуктів
Розлітаються на ура!
Рецепт соковитих капустяних котлет стане одним з ваших улюблених. Адже за допомогою рецепта можна нагодувати всю родину і це буде геть недорого. Продукти для страви завжди знайдуться в домашньому холодильнику.
Інгредієнти:
- Капуста – 400 г
- Цибуля – 50 г
- Перець солодкий – 40 г
- Часник – 2 зуб
- Морква – 50 г
- Манна крупа – 100 г
- Борошно – 100 г
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець чорний молотий – на смак
- Спеції для котлет – 1/2 ч. л.
- Борошно – 2 ст. л. (для обвалювання котлет)
- Олія рослинна – 100 г
Капусту, цибулю та перець наріжемо та покладемо у блендер. Туди ж додамо часник і все перемелемо. Моркву натремо на середній терці. Все з’єднуємо в ємності та додаємо манку, борошно, сіль, перець, паприку та спеції для котлет.
Гарно перемішуємо руками та даємо постояти 15-20 хвилин, щоб манка набухла.
Формуємо кілька котлет, кладемо їх в борошно, витираємо руки і далі вже сухими руками обвалюємо котлети в борошні і кладемо на поверхню, застелену пергаментним папером.
Розігріваємо сковорідку з олією. Потім по одній кладемо на розігріту сковорідку та обсмажуємо 2-3 хвилини до золотистої скоринки, перевертаємо, закриваємо кришкою та обсмажуємо ще 5-6 хвилин, зменшивши вогонь.
Такі котлети можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. На вигляд – практично нічим не відрізняються від звичайних м’ясних котлет. А на смак – щось справді цікавеньке! Рекомендуємо пробувати зі сметаною.
Смачного!
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ