Королівське варення: як приготувати ягідний джем з порічок та апельсину

Зробити його простіше простого

Літо – найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. І, якщо ви хочете насолоджуватися ними восени і взимку, приготуйте варення з різних видів ягід і апельсина.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 2 скл.
  • Чорна смородина – 2 скл.
  • Малина – 2 скл.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор – 6 скл.

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі.

Ягоди промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб витекла зайва рідина.

Апельсини теж споліскуємо, розрізаємо на часточки разом із шкіркою.

Усі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку із найдрібнішою насадкою.

Ставимо на плиту металеву нержавіючу каструлю, викладаємо в неї отриману масу з ягід і апельсинів, підігріваємо на маленькому вогні, помішуючи періодично чистою дерев'яною лопаткою.

Чекаємо, поки все закипить, кип'ятимо 2-3 хвилини, вимикаємо плиту і додаємо цукор. Ретельно перемішуємо, щоб розчинилися усі кристали цукру.

Гарячий джем розливаємо в стерильні банки і закриваємо герметично кришками. Перевертаємо догори дном і накриваємо теплим пледом або ковдрою. Потім прибираємо королівське варення у темне прохолодне місце до зими.

Джерело: apostrophe

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook