Корисна оливкова олія може стати отрутою, якщо її не правильно використовувати
Її повсюдно використовують прихильники здорового харчування
Прихильники здорового способу життя воліють готувати страви на оливковій олії. Її додають у салати, соуси, м'ясні страви при запіканні.
Оливкова олія корисна завдяки достатній кількості поліненасичених жирних кислот омега-6. Завдяки чому вона має антимікробну та протизапальну дію.
Найчастіше в магазинах купують олію, на етикетці якої написано extra virgin. Це необроблена та нерафінована олія, завдяки чому зберігається смак та аромат продукту. Її можна використовувати для приготування салатів, але для смаження ця олія не підходить.
Втім, потрібно бути обережним і з рафінованою оливковою олією. Смажити на такій олії варто не більше 3-5 хвилин.
При тривалому смаженні з рослинної олії можуть утворюватися шкідливі речовини. У цьому випадку краще вибрати вершкове масло, - радять лікарі.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням
Радіо Трек: НОВИНИ