Депутати посварились через Копитка, гроші, «ВЕРЕС» та Хахльова

Сказали, що грошей не дадуть, але ...дадуть

Фінансувати футбольну команду «Верес» з бюджету Рівного не будуть. Бо це приватна структура ТОВ "ФК "ВЕРЕС".

Натомість громадську спілку ФК «Верес» підтримати фінансово можна, але тільки за однієї умови.

 

Якщо члени цієї спілки розвиватимуть футбол у Рівному.

Так вирішили сьогодні в  Рівнераді члени тимчасової контрольної комісії, яка збиралась для вивчення питання фінансування «Вереса».

Про заборони в бюджетному кодексі, які не дозволяють фінансувати приватні структури напряму, розповів міським депутатам заступник начальника обласного управління у справах сім’ї та молоді Віталій Ліпський:

Якщо ми фінансуватимемо ТзОВ ФК «Верес», то нас можуть звинуватити у тому, що ми знайшли шлях фінансування комерційної структури, яка, до того ж, вже офіційно прописана у Львові.

 

Як на мою думку, ми не можемо футбольний клуб фінансувати за кошти міського чи обласного бюджетів. Але ми можемо розробити спеціальну програму для громадської спілки «Вереса», і фінансувати різного роду заходи як для молоді, так і для ветеранів футболу.

 

Можемо у цій програмі прописати навіть пункт про будівництво та розвиток мережі футбольних полів.

Після такого пояснення Віталія Ліпського члени тимчасової комісії вирішили розвивати футбол у Рівному.

При цьому депутат Рівнеради Богдан Гапяк пообіцяв робити це «законно» :

Ми не знаємо, чи повернеться в Рівне футбольний клуб «Верес». Ми повинні розвивати свій футбол, виростити свій «Верес», чи якось по-іншому назвати нашу футбольну команду.

 

Виходячи з цього, ми вирішили, що стадіон побудуємо, а тим часом маємо створити програму розвитку футболу в Рівному.

 

Тобто, ми вирішимо, що фінансувати. Чи змагання, чи дитячу футбольну школу і таким чином розвиватимемо футбол.

Члени тимчасової комісії також хочуть запросити на наступне засідання екс-президента НК «Верес», а нині очільника обласної федерації футболу Олексія Хахльова. Аби останній звітував перед ними.

Щоправда, коли буде наступне засідання і чи дозволить мер міста Володимир Хомко розширити повноваження тимчасової комісії – поки невідомо.

Нагадаємо, 22 березня цього року президент народного клубу «Верес» Олексій Хахльов на сесії Рівненської міської ради виступив із проханням передбачити з бюджету Рівного гроші на утримання футбольної команди. Тоді Хомко до прохання президента «Вереса» запропонував підійти комплексно.

Зокрема міський голова запропонував розробити програму підтримки футболу в місті, а вже через неї виділяти кошти і на футбольні поля зі штучним покриттям, і на стадіон «Авангард», і в тому числі на підтримку «Вереса».

Стеж за нашими новинами у  Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook