Копійчане печиво з манки: можна готувати хоч щодня

Готуйте його разом з дітьми

Часто до чаю хочеться чогось смачненького. Магазинне печиво буває дуже солодким, тому спекти печиво власноруч – хороша ідея.

Спробуйте спекти за цим рецептом і це буде ваш улюблений десерт, пише babusyni-retsepty.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукрова пудра – 200 г;
  • цукор – 125 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • олія соняшникова – 125 мл;
  • манна крупа – 450 г;
  • варення – 1 ст. л.;
  • сіль – дрібка;
  • кефір – 125 г;
  • лимон – 1 шт.

З’єднуємо в мисці яйця з цукровим піском та олією, перемішуємо до розчинення.

У суміш викладаємо варення та кефір, збиваємо віночком до однорідності. Додаємо у тісто цедру лимона, всипаємо манну крупу і розпушувач.

Отримане тісто треба залишити на 10 хвилин до набухання манної крупи.

Далі тісто ділимо на 20 частин. Формуємо невеликі кульки з тіста, обмочуємо їх у цукровій пудрі.

Застеляємо пергаментом лист, переміщуємо на папір заготовки печива. Розігріваємо духовку до 200 градусів, випікаємо печиво 15 хвилин.

Замість лимонної цедри можна взяти апельсинову, тоді ви отримаєте трохи інший смак виробу. Печиво ароматне, красиве та ніжне, гарний варіант для чаювання.

Смачного!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook