Комунальні тарифи підвищать у воєнний час та післявоєнний період. Українцям пояснили причину 

Це вказано у Меморандумі про співпрацю з МВФ

В Україні зростатимуть тарифи на комунальні послуги, при чому як під час воєнного стану, так і післявоєнний період. Поступове збільшення ціни передбачене  у Меморандумі з Міжнародним валютним фондом.

Потенційні заходи реформ, як тільки дозволять умови, включають додаткове поступове підвищення тарифів, - йдеться у повідомлені.

Підвищення тарифів будуть впроваджувати задля отримання можливості відновлення та посилення конкуренції на гуртових та роздрібних ринках газу, і після закінчення війни в Україні зокрема.

Забезпечення стійкості системи та скорочення квазіфіскальних зобов'язань вимагатиме поступового підвищення тарифів на газ та електроенергію з метою відшкодування витрат, при цьому виділяючи адекватні та цілеспрямовані ресурси для захисту вразливих домогосподарств, - пояснюється у документі.

Своєрідну дорожню карту має ухвалити Кабінет міністрів України. Вона дозволить поступово лібералізувати ринки газу та електроенергії із планом реалізації, де будуть терміни на період після закінчення воєнного стану.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook