Кому і чому необхідно їсти яйця: медики пояснили

І чи варто боятися яєць

Яйця є одним з найбільш цінних натуральних продуктів.

Відома українська дієтологиня Світлана Фус розповіла про переваги одного з найважливіших продуктів тваринного походження, який є постійним продуктом в нашому раціоні. Зокрема, розповіла про найбільш корисні властивості цього продукту і спростувала поширені гастрономічні міфи.

Всупереч поширеній думці, яйця не підвищують рівень холестерину, оскільки холестерин, який потрапляє в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах.

Відкладається тільки наш власний, який виробляє печінка. 

Яйця, навпаки, впливають на зниження рівня “поганого” холестерину, завдяки лецитину, – пише лікар.

Світлана Фус також нагадала, що саме яйця є одними з найбільш цінних натуральних продуктів. Вони мають здатність підвищувати імунітет, допомагати в боротьбі з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями і стресами, нормалізувати обмін речовин, а також допомагають майбутнім мамам виносити здорових малюків.

Про що слід пам’ятати: яйця можуть викликати алергію. 

Непереносимість буває різною – тільки жовтків, тільки білків, того і іншого. Алергіки повинні обов’язково відстежувати “приховані” яйця в харчових продуктах, – радить дієтолог.

Варто зауважити, що в яйцях можуть знаходитися сальмонели, тому вживати яйця найкраще тільки приготованими.

Уникайте рецептів з сирими яйцями, якщо не впевнені в їх походженні, смажте яєчню до затвердіння жовтка, варіть яйця не менше двох хвилин, – порадила дієтолог.

Джерело — Народна Правда

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook