Кому шкідливо їсти гречку

Ця крупа корисна не всім

Гречку називають однією з найкорисніших каш. Бо вона

  • зміцнює судини. У гречці багато корисних для стінок судин та серця калію, кремнію, фосфору та магнію. Крім того, у крупі є вітамін Е, який знижує рівень холестерину у крові.
  • підвищує гемоглобін. У крупі багато не лише власне заліза, а й міді, яка бере участь в утворенні колагену та допомагає засвоюватись залізу.
  • нормалізує роботу щитоподібної залози. За це відповідає бор, якого удосталь міститься в сірих крупинках.
  • бореться з авітамінозом. У гречці є вітаміни Е, А, D, C, групи В, Р та РР. Чим частіше ви їсте кашу, тим вищі шанси приємно здивувати своїм хорошим аналізом крові дільничного терапевта.
  • допомагає тримати вагу в нормі. Ця функція забезпечується вітаміном PP, який нормалізує метаболізм жирів, білків та вуглеводів, а також покращує мікроциркуляцію крові.
  • зміцнює імунітет. Вітаміни A, D та C, а також цинк не залишать вірусам та інфекціям жодного шансу та убережуть вас від хвороб в осінньо-зимовий період

 

Кому гречка протипоказана

На гречку не можна налягати людям з проблемами шлунково-кишкового тракту.

У них ця крупа може спричинити здуття живота та метеоризм.

Тому їм їсти кашу треба не частіше ніж 2 рази на тиждень.

Також гречка не підходить тим, хто хоче схуднути. Адже каша з неї - висококалорійна страва. Так, у 100 г крупи міститься 310 ккал.

Джерело: ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: гречка