Кому шкідливо їсти гречку
Ця крупа корисна не всім
Гречку називають однією з найкорисніших каш. Бо вона
- зміцнює судини. У гречці багато корисних для стінок судин та серця калію, кремнію, фосфору та магнію. Крім того, у крупі є вітамін Е, який знижує рівень холестерину у крові.
- підвищує гемоглобін. У крупі багато не лише власне заліза, а й міді, яка бере участь в утворенні колагену та допомагає засвоюватись залізу.
- нормалізує роботу щитоподібної залози. За це відповідає бор, якого удосталь міститься в сірих крупинках.
- бореться з авітамінозом. У гречці є вітаміни Е, А, D, C, групи В, Р та РР. Чим частіше ви їсте кашу, тим вищі шанси приємно здивувати своїм хорошим аналізом крові дільничного терапевта.
- допомагає тримати вагу в нормі. Ця функція забезпечується вітаміном PP, який нормалізує метаболізм жирів, білків та вуглеводів, а також покращує мікроциркуляцію крові.
- зміцнює імунітет. Вітаміни A, D та C, а також цинк не залишать вірусам та інфекціям жодного шансу та убережуть вас від хвороб в осінньо-зимовий період
Кому гречка протипоказана
На гречку не можна налягати людям з проблемами шлунково-кишкового тракту.
У них ця крупа може спричинити здуття живота та метеоризм.
Тому їм їсти кашу треба не частіше ніж 2 рази на тиждень.
Також гречка не підходить тим, хто хоче схуднути. Адже каша з неї - висококалорійна страва. Так, у 100 г крупи міститься 310 ккал.
Джерело: ukr.media
Радіо Трек: НОВИНИ