Коли захлинеться наступ Росії: Полковник СБУ оцінив ситуацію

Головне мати достатньо ресурсів

Росія вже кілька місяців проводить активні наступальні дії на лінії фронту. Контрудар України у Курській області може виснажити сили РФ зі східних та південних ділянок фронту. Коли це станеться й наскільки вплине на перебіг бойових дій, наразі невідомо.

Про те скільки ресурсів є у росіян, щоб продовжувати наступ, оцінив народний депутат від фракції «Голос», полковник СБУ Роман Костенко в інтерв'ю «Українській правді».

- Це буде залежати від того, які в нас будуть ресурси. Розумієте, що нам дають ресурси кожного місяця, кожного тижня.

 

Ми зараз на великий відсоток залежимо від наших партнерів, від боєприпасів. Ми певну кількість свого виробляємо, але цього геть не достатньо, – зазначив Костенко.

На його думку, якщо партнери забезпечать потреби української армії хоча б на 50%, ЗСУ будуть поступово «збивати» наступальний потенціал окупантів.

- На скільки цього вистачить – важко сказати. Буде залежати від того, якої інтенсивності бойові дії будуть іти, – зауважив нардеп. 

Він наголосив, що прогнози деяких експертів щодо ситуації в Україні й того, що ми маємо час до листопада для здобуття якихось оперативних успіхів, – це лише припущення, пов'язане з датою виборів президента у США.

- Ніхто не знає, як вибори обернуться для нас. Можливо, все так і продовжиться. Можливо, там справді будуть намагатися нас стримати та посадити за стіл перемовин. Ніхто цього зараз не знає.

 

Цього не знає Путін, цього не знає Зеленський, цього не знають навіть ті кандидати, які зараз збираються балотуватись у Сполучених Штатах. Вони не знають, чи виграють вони, – наголосив полковник СБУ.

Костенко також додав, що Дональд Трамп та Камала Гарріс також не знають, як може реалізуватись їхнє рішення та як на нього відреагують Пекін та Москва.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook