Кого з членів сім’ї кішка обирає на роль прислуги

Не всі про це здогадуються

Кішки вміють аналізувати, до того ж роблять це набагато краще за собак. Проживаючи в сім’ї, кішка розподіляє обов’язки серед усіх членів родини. Хазяїна обирає майже одразу, а згодом визначає й прислугу. І тут є декілька варіантів розвитку подій...

Найкращий

Крім господаря, кішка вважає всіх прислугами, але обов’язки розподіляє за можливостями: найгабаритніший буде захищати, найласкавіший — годувати ласощами.

Запахова пропозиція

Якщо кішка захоче висловити претензію на територію, то залишить сюрприз у центрі кімнати. Побачивши мовчазне прибирання, улюблениця вирішить, що людина поступилася їй територією, а значить — не проти прислуговувати.

Майнові права

Кішки — неймовірно територіальні. Будь-який замах на особистий простір — подібний до зради. Спостерігайте за кішкою. Якщо вона лежить на одному підвіконні частіше, ніж десь, то саме звідси її не варто виганяти. Не порушуйте кордонів, тоді залишитеся в пошані.

Що не день, то лінь

У кішок особливе ставлення до лінивих. Якщо кішка застане людину за лінощами, вона докладе максимум зусиль, щоб виправити ситуацію. Вона знає, що від працездатності годувальника залежить її ситість. Отже, дозволяти людині тривале байдикування — просто не можна. Лінивого кішка смикає і приваблює для розв'язання будь-яких проблем. Все – кіт пан, людина слуга.

У потрібне русло

Коти ніколи не визнають господарем найенергійнішого члена сім’ї. Гучна розмова, купа різких рухів, швидкість пересування — як можна покладатися на таку особу? А ось як обслуговчий персонал — ця людина ідеальна. Навіть кликати не доведеться, щоб лоток поміняв. Сам почує, прибіжить та поміняє.

Було ваше, стало наше

Якщо кішка навмисно намагається лягти на крісло перед приходом людини, вона явно демонструє свою домінанту над людиною і вважає її прислугою.

Джерело: UA-Vestnik

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook