Кого не можна пускати в дім 12 вересня, щоб не накликати нещастя: народні прикмети

12 вересня за новим церковним календарем закінчується святкування Різдва Пресвятої Богородиці

Також цього дня вшановують священномученика Автонома.

У віддання свята Різдва Пресвятої Богородиці заведено робити те саме, що і на саме свято - добре піти на службу до храму, помолитися, подякувати Богородиці за все і попросити не залишати в скрутну хвилину.

Народне свято 12 вересня здавна відоме як Зміїний день. Люди побоювалися, що в цей день змії переселяються з полів в ліси, масово виповзають зі своїх нір і стають більш агресивними. 

День вважали вдалим для полювання і риболовлі. Тільки мисливці в цю дату не боялися ходити в ліс, але обов'язково взували високі чоботи. 

У цей день збирали горобину. Ставилися до дерева дуже дбайливо. Зламати гілку під час збору вважалося поганим знаком, і не обіцяло нічого хорошого тому, хто це зробив. Частину ягід залишали на дереві, щоб птахи взимку могли знайти собі їжу. 

Що не можна робити 12 вересня

Не можна 12 вересня вбивати змію - будете весь рік нещасні, вірили наші предки.

Не можна ламати і рубати горобину 12 вересня

Наші предки вважали, що 12 вересня не можна шуміти в лісі – в цей день змії йдуть в ліс і ховаються. Крім того, вважалося, що шум закликає і відьом, а ті накликають на будинок зло.

У цей день вважали поганою прикметою заводити кішку або приносити додому кошеня. Пращури вірили, що 12 вересня нечиста сила намагається проникнути в дім у вигляді у кішок. Але можна приносити цуценя.

За народними прикметами не можна стригти волосся і нігті.

Народні прикмети на 12 вересня

  • На деревах 12 вересня багато жовтого листя – буде рання осінь
  • Дощ іде – буде довга зима
  • Грім гримить 12 вересня – осінь теплою буде

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook