Клієнтам українського банку припинять виплачувати вклади: на отримання грошей залишився місяць

Цей банк визнали неплатоспроможним

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) планує за 30 днів припинити виплату гарантованих сум вкладникам банку «Златобанк». Річ у тім, що Фонд, згідно із законодавством, склав ліквідаційний баланс та звіт про виконання ліквідаційної процедури банку.

Про це повідомили у самому ФГВФО. Закликавши вкладників «Златобанку», які ще не отримали відшкодування за своїми вкладами, звернутися до банків-агентів Фонду за гарантованою сумою.

При цьому там наголосили:

спадкоємці вкладників банку можуть направити письмове звернення до Фонду на отримання відшкодування на підставі свідоцтва про право на спадщину лише протягом 20 днів після оприлюднення оголошення Фонду.

 

Якщо ж зробити це пізніше, грошей отримати не вдасться – адже ФГВФО не проводитиме відповідних відшкодувань.

Додамо, що цей банк визнали неплатоспроможним рішенням правління НБУ від 13 лютого 2015 року. Наступного дня в банку було введено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Національний банк також домігся у суді скасування порушення справи про банкрутство «Златобанку». Що дозволило повернути процедуру ліквідації банку у правове поле та продовжити його ліквідацію.

Джерело: OBOZ.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook