Кефір, 1 яйце та 10 хвилин – на тісто. Пишні та апетитні пиріжки

Будуть їсти й ще попросять

Пишні та м’які, апетитні пиріжки можна готувати з різною начинкою – тісто не рветься, поєднується як із солодким наповненням, так і з солоним.

Інгредієнти:

  • Кефір – 500 мл;
  • сіль та цукор – по 2 ч. л;
  • яйце – 1 шт;
  • олія соняшникова – 2 ст. л;
  • сода – 1 ч. л;
  • борошно – 800 г.

Для начинки:

  • картопляне пюре – 600 г;
  • цибуля зелена та кріп;
  • сіль, перець.

Картопляну начинку ви можете зробити зі звичайною цибулею, обсмаживши її в олії і змішавши з картоплею. Або можна взяти свіжу зелену цибулю.

У кефір всипаємо сіль і цукор, вливаємо олію і додаємо яйце. Масу добре перемішуємо віночком.

Борошно просіюємо і частинами разом із содою всипаємо в основу, вимішуємо гладеньке тісто. Якщо борошна вам буде мало, можна додати небагато, але не забивайте тісто борошном, краще добре вимішуйте. На готування тіста піде всього 10 хвилин.

Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин.

Потім тісто ділимо на порційні шматочки, розкачуємо і кладемо начинку, формуючи пиріжки.

Обсмажуємо їх на сковороді в олії до рум’яності з двох сторін.

Пиріжки виходять просто диво, м’які, повітряні, тісто із приємною текстурою, дуже апетитні.

Джерело: skarbnychka-retseptiv

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook