Картопляні пиріжки з соковитою начинкою: готувати можна 2 порції одразу, бо з’їдять все за раз

Вони виходять дуже смачні

Пропонуємо вам приготувати картопляні зрази, які стануть приємним сюрпризом на столі. Найсмачніші вони, коли щойно зі сковорідки, адже тоді скоринка виходить навіть хрумкою.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг
  • олія – 40 мл
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • печериці – 300 г
  • фарш – 350 г
  • сіль, перець, паприка до смаку
  • кріп – 20 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 2 ст.л

Картоплю потрібно відварити в мундирі, потім очистити і перетворити на пюре. Поки остигає картопля, можна дрібно нарізати цибулину і обсмажити на невеликій кількості олії до м’якості.

Подрібнюємо на великих зубчиках тертки моркву, відправляємо готуватися до цибулини. Нарізаємо на тонкі скибочки промиті печериці, викладаємо разом із фаршем до обсмажених овочів. Посипаємо половиною чайної ложки солі м’ясну начинку, перчимо, за бажанням можна додати паприку і доводимо до готовності.

Наприкінці приготування додаємо у фарш нашаткований кріп.

У картопляне пюре розбиваємо яйце, висипаємо борошно та сіль, замішуємо щось на кшталт тіста. З картопляного тіста ліпимо колобки із заглибленням. У це заглиблення кладемо ложку начинки, запечатуємо фарш усередині.

Сформовані пиріжки переміщуємо на сковороду з гарячою олією.

Обсмажуємо картопляні зрази з обох боків до рум’яної скоринки.

Прибираємо зайву олію з допомогою паперових рушничків і подаємо до столу.

Смакуйте зі сметанкою!

Джерело: gospodynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook