Картопляне пюре потемніло і стало наче клей: простий секрет, з яким картопля буде, наче у ресторані

Як запобігти потемнінню картоплі

Знайти людину, яка не любить картопляне пюре, напевно неможливо. Цей гарнір підходить до усіх видів м’яса та риби і смакує навіть просто з салатом.

Проте часто буває, що картопляне пюре виходить темним і забитим, наче клей, а не таким пухким, як у ресторанах.

Чому картопляне пюре темніє після варіння

Причиною, чому готова страва раптом стала темною, може бути неправильний процес її приготування. Якщо під час збивання картоплі ви додали до неї холодне молоко або прохолодне масло, існує великий шанс, що вона змінить колір.

Аби уникнути такого неприємного ефекту, варто додати в картопляне пюре тільки підігріте молоко або ж розтоплене вершкове масло.

Молоко можна навіть заливати гарячим і одразу збити картоплю блендером. Тоді вона вийде дуже пухкою.

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook