Картопля з салом за класичним рецептом: така смачна і пахне, як у батьківському домі

Тепла і затишна домашня страва

Картопля з салом — це справжня українська класика, яка своїм корінням уходить у далеке минуле. Відтворити атмосферу української кухні минулого століття та навіть тисячоліття допоможе цей рецепт, за яким дехто й досі готує таку просту й разом з цим смачну та поживну страву.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Сало – 0,5 кг
  • Часник – 1 головка
  • Сіль, перець – на смак

Картоплю добре вимити і відварити 15 хвилин.

Поки картопля вариться, підсмажте сало, додавши сіль і перець. Потім у цій же пательні підсмажте часник і вийміть його. Він більше не потрібний – духмяним жиром ви будете поливати картоплю.

Картоплю розріжте вздовж не до кінця. Розкривши, кожну полийте жиром, посоліть та поперчіть, а потім закладіть у кожну шкварки.

Знову полийте жиром та відправте у розігріту до 200° духовку на 10-15 хвилин.

Готову картоплю посипте порізаним кропом та їжте з квашеними помідорами, огірками та капустою.

Смачного!

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook