Качани пролежать свіжими до самої весни: що зробити з капустою для тривалого зберігання

Важливо правильно зібрати врожай капусти

Восени перед дачниками стоїть завдання організувати зберігання качанів так, щоб вони якомога довше залишалися соковитими, свіжими і не гнили.

Пізні сорти капусти збирають у жовтні. Найкраще робити це у безвітряну і суху погоду, а зрізати качани треба вранці або ввечері у рукавицях і добре заточеним ножем.

Робити зріз потрібно не під сам качан, а обов’язково залишати ніжку довжиною приблизно 5 сантиметрів.

Крім того, потрібно залишати кілька листів.

Для тривалого зберігання підходять стиглі качани без пошкоджень. Щоб визначити зрілість капусти потрібно постукати по качану. Якщо головка недостигла, звук буде різким та порожнім.

Стиглий качан видасть глухий звук.

Зрізавши капусту, треба дати головкам час, аби просохнути. Тільки після цієї процедури капусту можна перекладати в ящики та ховати у погріб.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook