Кабачки, як білі гриби: обов’язкова консервація на зиму (РЕЦЕПТ)

Варто тільки трішки попрацювати і взимку буде смачна закуска

Кабачки, схожі за смаком з білими грибами – це ідеальна закуска на будь-якому святковому столі.

А ще страва смакуватиме і в будень.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

кабачки – 3 кг;
часник подрібнений – 2 ст.л;
олія соняшникова – 1 стакан;
оцет 9% або яблучний – 1 стакан;
кріп і петрушка по пучку;
цукор – 6 ст.л;
сіль – 2 ст.л;
перець – 1 ст.л;
гострий перець стручок (за бажанням).

Кабачки вибираємо тверді, щоб вони в процесі обробки не перетворилися в м’яку масу. Ріжемо кабачки на шматочки по 1 см завтовшки (брусочками, кільцями, як подобається) і додаємо всі перераховані інгредієнти.

Всю масу ретельно перемішуємо і залишаємо на 3 години, але періодично кожні 30 хвилин перемішуємо.

Розкладаємо кабачки у банки і ставимо на стерилізацію в каструлю на рушник. Заливаємо банки по шийку водою, накриваємо кришками і після закипання, стерилізуємо 5 хвилин 0.5 баночки, 1 л баночки – 10 хвилин.

Закручуємо кришками, перевертаємо і так залишаємо охолоджуватись. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Смачного!

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook