«Європейці - ліниві люди, на відміну від українців» - як суші-бізнес з Києва підкорює Бельгію

У закладі працюють лише українці

«Доброго вечора, ми з України», - промовиста вивіска на кафе підказує, що воно має безпосередній стосунок до нашої країни.

Кафе було відкрите у Брюселі після повномасштабного вторгнення і окупилося за 7 місяців. Його власник, білорус Ігор Кожаков, який мав мережу суші-закладів у Києві, планує відкривати ще одне нове кафе.

У свій заклад він охоче працевлаштовує саме українців. Вони і готують, і обслуговують клієнтів, серед яких не лише пересічні відвідувачі, а вже й топ-дипломати.

Як розвивається за кордоном український бізнес, тим самим забезпечуючи своїх співгромадян роботою – розповідається у відео Радіо Свобода.

Зокрема, як розповів Ігор, власник мережі, чиї кафе у Києві безкоштовно готували для лікарень та тероборони у перші місяці великої війни, українці – добрі, працелюбні, вмотивовані, сильні, на відміну від європейців.

Ігор Кожаков до пандемії коронавірусу вже давно жив у Бельгії, але почув від знайомих, що в Україні для таких стартапів, як суші-бізнес, сприятливе середовище.

Він це підтверджує, каже в Києві створювати мережу йому було легко:

В Києві в мене не було такого, щоб було складно. Було звичайно нелегко, бо треба було багато працювати. Але все це йшло впевнено і швидко.

І хоч власник є громадянином ЄС, Україна стала його другим домом. Водночас йому було гірко, що його батьківщина, білорусь, теж безпосередньо причетна до російської агресії.

А ось Василь Марковський шеф-кухар брюсельського закладу підтвердив слова Ігоря Кожакова щодо працівників-українців – вони роботящі.

Я працював із європейцями. Вони – ліниві люди, дуже-дуже ліниві. Не хоче йти на роботу, каже в мене бюлетень. А наші українці – це українці. Це роботящі люди.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook