Ідеальний торт із лаваша за 30 хв: мінімум зусиль, а смак - неперевершений (РЕЦЕПТ)

Довго «гратися» з тістом, щоб приготувати щось смачненьке для всієї родини, більше не потрібно

Такий ніжний сирний торт із маком та вишнями можна приготувати буквально за пів години. Замість того, щоб місити тісто, можна скористатися звичайним лавашем - смак буде нічим не гіршим, а часу знадобиться у рази менше

Інгредієнти:

  • лаваш — 8 круглих листів (діаметр 16 см), 110 г
  • сир (5% жирності) — 400 г
  • яйця — 2 шт.
  • цукор (коричневий) — 60 г (це 3 ст.л без гірки);
  • сіль — 1 щіпка
  • ванільна есенція — 3-5 крапель (замінити можна ваніліном - на кінчику ножа)
  • насіння маку — 50 г
  • вишня заморожена або консервована — 200 г
  • сметана — 50 г (1 ст.л).

Приготування:

Починаємо з начинки. Для цього у чашу блендера поміщаємо сир, яйця, цукор, сіль, ванільну есенцію (чи ванілін) і мак. Змішуємо усе, поки не отримаємо масу з однорідною консистенцією.

Якщо Ви використовуєте кільце для випікання, дно найзручніше зробити з фольги. А от на дно форми краще викласти пергамент, який допоможе з легкістю дістати торт із форми. Додатково варто змастити бортики формочки олією і також викласти їх пергаментом.

Після цього вкладаємо на дно перший лист лаваша і викладаємо на нього дві столові ложки сирної начинки, рівномірно розподіляючи їх по лавашу. Зверху кладемо кілька вишеньок і застеляємо все наступним лавашем.

 

Повторюємо цю процедуру, доки не скінчаться запаси лаваша.

Останній лист змащуємо сметаною і посипаємо невеликою кількістю маку (краще - попередньо пропареного)

Випікаємо торт у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 25 хв. Після цього ще хвилин на 10 залишаємо готовий торт у формі і тільки після цього дістаємо його з духовки.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook