Ідеальний грибний суп, коли за вуха не відтягнеш: прості хитрощі особливо смаку, якщо хочеться щось новеньке

Їх всього три

Якщо вам набридли звичайні супи, які ви вже готували сотні разів, тоді пропонуємо вам оновити ваше меню грибним супом.

Він виходить запашним, ароматним та смачним.

Цей суп може бути пісним: жодного м’ясного бульйону, жодної сметани. А можна приготувати і на яловичому, курячому бульйоні.

Інгредієнти:

  • Печериці - 300-400 г;
  • Сушені гриби - 20-30 г;
  • Морква - 1 шт.;
  • Корінь селери, петрушки до смаку;
  • Цибуля - 1 шт.;
  • Макарони - 50 г(сухих)
  • Картопля - 2-3 шт.

Натріть на великій тертці моркву, корінь петрушки і невеликий шматочок кореня селери.

Цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо всі овочі в олії – якщо суп пісний. Якщо ні – до пасерування на олії додати шматочок масла вершкового.

Сушені гриби залити холодною водою, залишити на 20-30 хвилин. Залити чистою водою – і нехай варяться.

Свіжі гриби обсмажити на олії 3-4 хвилини.

Очищену картоплю нарізати кубиками і обсмажити на олії до напівготовності. Картопля повинна бути не смаженою, а трохи підрум’яненою з усіх боків.

У воду, де варяться сухі гриби, додайте картоплю, проваріть майже до готовності. Додайте овочеве пасерування та гриби. За бажання – можна додати зелень: кріп, петрушку.

Потім додайте у суп окремо відварені макарони.

Посоліть, додайте спеції. За бажання в кінці можна додати сметану.

Хитрість 1

Саме обсмажені гриби дають яскравий насичений аромат супу. І вони не будуть нудними на смак – не просто вареними.

Хитрість 2

Щоб гриби були добре обсмаженими, їх викладають на добре розігріту сковороду без олії. Сковорідка має бути більшою, щоб гриби не «парилися». Смажать на сильному, помірно сильному вогні без кришки.

Хитрість 3

Олію додають наприкінці. Ідеально підходить вершкове масло з краплею олії. Солити гриби не потрібно: щоб сік не пускали.

Смачного!

Джерело: noviydoctor

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook