Ідеальне заварне тісто для пухких пельменів та вареників: не будуть розварюватись

Готувати його зовсім просто

Пельмені та вареники – це найпростіші страви, які дуже легко приготувати. І для того, щоб вони не були «забитими» та жорсткими, потрібно зробити вдале тісто. Одним із таких є заварне тісто – воно виходить еластичним, не прилипає до рук та не рветься.

Фудблогерка masha_hrypko_ на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом заварного тіста на вареники та пельмені. 

Інгредієнти:

  • вода – 450 мл
  • борошно – 800 г
  • олія рослинна – 2 ст. л.
  • сіль – 2 ч. л.

До гарячої води треба додати сіль, олію і перемішати до однорідності. Додайте борошно та замісіть м`яке еластичне тісто спочатку ложкою, потім на твердій поверхні вимісіть руками.  З цим тістом можна працювати або одразу, або дайте йому відпочити 30 хвилин. Джерело:  

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook