Ідеальне заварне тісто для пухких пельменів та вареників: не будуть розварюватись
Готувати його зовсім просто
Пельмені та вареники – це найпростіші страви, які дуже легко приготувати. І для того, щоб вони не були «забитими» та жорсткими, потрібно зробити вдале тісто. Одним із таких є заварне тісто – воно виходить еластичним, не прилипає до рук та не рветься.
Фудблогерка masha_hrypko_ на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом заварного тіста на вареники та пельмені.
Інгредієнти:
- вода – 450 мл
- борошно – 800 г
- олія рослинна – 2 ст. л.
- сіль – 2 ч. л.
До гарячої води треба додати сіль, олію і перемішати до однорідності. Додайте борошно та замісіть м`яке еластичне тісто спочатку ложкою, потім на твердій поверхні вимісіть руками. З цим тістом можна працювати або одразу, або дайте йому відпочити 30 хвилин. Джерело:
Радіо Трек: НОВИНИ