Ідеальна різниця у віці для щасливих стосунків. Хто має бути старшим: чоловік чи жінка

Але при цьому дослідники з’ясували, що близькі за віком партнери частіше задоволені своїми стосунками

Вчені намагалися з’ясувати, якою може бути різниця у віці між партнерами, аби обидва почувалися щасливими у цих стосунках. 

Максимально щасливими є пари, де різниця у віці не перевищує трьох років. І пояснюють це доволі просто – ці люди основні етапи життя проходили приблизно в однаковий період і їм легко зрозуміти один одного. 

Натомість пари з великою різницею у віці менш задоволені своїми стосунками. Вони мають зовсім різні погляди на життєві проблеми. 

Важлива також й емоційна зрілість, яка може відрізнятися у людей з невеликою різницею у віці, наприклад, чотири-п'ять років. Це призводить до певних непорозумінь, адже один партнер може брати на себе більше відповідальності, а інший, найімовірніше, викликає роздратування через свою незрілу поведінку. Зауважимо, що старший у подружжі зовсім не обов’язково мудріший. Але часто у нього є досвід, який стає причиною суперечок.

Науковці впевнені – немає значення, хто у шлюбі старший: чоловік чи жінка, адже дослідження показують лише загальні закономірності.

І хоча різниця у віці може ускладнювати стосунки, головне — вміння чути один одного. Успіх будь-яких стосунків полягає у можливості долати труднощі разом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook