Ходові пиріжки з оригінальною начинкою: краще за біляші та чебуреки

Рецепт доволі легкий

Пиріжки з м’ясом – дуже популярна випічка, яка підходить і для перекусу, і як основна страва. У нас найчастіше готують біляші та чебуреки, але сьогодні ми пропонуємо вам приготувати пиріжки з оригінальною начинкою і з іншого тіста.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • тепле молоко – 1 склянка;
  • тепла вода – 1 склянка;
  • олія рослинна – пів склянки;
  • яйця курячі – 2 шт;
  • цукор – 25 г;
  • сіль – 10 г;
  • борошно – 800 г;
  • дріжджі сухі – 11 г.

Для начинки:

  • м’ясний фарш – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • кедрові горіхи – 3 ст.л;
  • олія рослинна – 5 ст.л;
  • сіль та чорний перець – по 1 ч.л.

В глибокій мисці з’єднуємо воду з молоком, додаємо дріжджі, цукор і олію, ретельно перемішуємо. Яйця розділяємо на жовтки та білки і в раніше підготовлену суміш додаємо тільки білки, все перемішуємо.

Додаємо сіль і порційно просіяне борошно, замішуємо м’яке тісто, яке не має липнути до рук. Готове тісто залишаємо відпочити і піднятись на 45 хвилин під плівкою або рушником.

Для начинки очищаємо цибулю від лушпиння, нарізаємо на дрібний кубик і обсмажуємо на сковороді, щедро политій олією. Коли цибуля підзолотилася, додаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо.

Всипаємо туди ж кедрові горіхи і обсмажуємо всю начинку разом 5 хвилин. В кінці перчимо, солимо, досмажуємо і виключаємо. Знімаємо зі сковороди до остигання.

Рецепт пиріжків з оригінальною м’ясною начинкою

В цей час присипаємо стіл борошном і вимішуємо тісто, яке розділяємо на 8 рівних частин, скатуємо їх в колобки і залишаємо відпочити під плівкою 10 хвилин.

Потім кожен колобок розкачуємо у тонкий корж, змащуємо олією, кладемо зверху такий самий і поступово всі таким чином складаємо один на одний. Підгинаємо краї останнього коржа так, щоб вийшов прямокутник і скручуємо його в рулет. Це буде щось схоже на листкове тісто.

Рулет розділяємо на 2 частини і ставимо в морозилку на пів години. Після цього кожен рулетик розділяємо на порції товщиною в 2 пальці, розкочуємо їх в овальні коржики.

Кладемо посередині кожного коржика начинку і защипаємо. Пиріжки мають вийти вузькими і продовгуватими.

Деко застеляємо пергаментом, викладаємо пиріжки, змащуємо збитими жовтками і ставимо в духовку на 30 хвилин при 185 градусах.

Смачного!

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook