Хліб без борошна: рецепт для тих, хто має вівсянку

Ще звісно знадобиться кефір, або й кисле молоко

Тисячі українців наразі живуть в умовах вкрай обмежених ресурсів. Видання Апостроф запропонували рецепт вівсяного хліба, який можна встигнути приготувати у перервах ніж сповіщеннями «Тривога».

Інгредієнти:

  • вівсянка (170 г),
  • кефір (200 г),
  • яйце (1 шт.),
  • сода (0,5 ч. л),
  • сіль (0,3 ч. л).

Приготування:

У кефір (або кисле молоко) треба додати соду й перемішати, вбити яйце, підсолити та перемішати до появи бульбашок.

Вівсянка у мирний час краще плющена, але загалом підійде будь-яка – навіть пластівці швидкого приготування. Її треба перемолоти блендером чи кавомолкою, та додати до сухих інгредієнтів. Перемішати, та залишити на 10-15 хвилин.

Тісто треба випікати 30-35 хвилин у духовій шафі при температурі 180-200 С.

Хліб однаково смакує теплим, і навіть коли охолоне. Його треба обгорнути у плівку, щоб зберегти свіжим тривалий час.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook