Хитрий лайфхак: як зменшити шкоду бургерів, шаурми та іншої швидкоїжі 

Це треба зробити одразу після їди 

Щодня їсти швидкоїжу не можна, але іноді побалувати себе можна. І шкоду цієї їжі можна знизити. 

Швидкоїжа — наприклад, бургер чи картопля фрі — створює серйозне навантаження на шлунково-кишковий тракт, відбувається поступове руйнування корисного мікробіому кишківника та підвищення рівня цукру в крові. Надмірне вживання жирної та солоної їжі призведе до здуття живота, метеоризму, подразнення слизової оболонки шлунка та інших проблем.

Щоб зменшити шкоду від  вживання швидкоїжі - треба випити води після перекусу. 

Також мінімізувати негативні наслідки допоможе клітковина. Овочі та фрукти – обов'язкове доповнення для тих, хто звик до «швидкої» їжі.

А ще краще – обирайте здоровіші альтернативи. Спробуйте готувати домашні версії улюблених страв із меншою кількістю жиру та солі, — каже лікар.

А ще краще запити - склянкою апельсинового соку, або з'їсти апельсин або жменю винограду.

Це справді допомагає зменшити шкоду від швидкоїжі. Цьому є цілком наукове пояснення.

Вся річ у тому, що у винограді та апельсинах містяться флавоноїди, які запобігають запаленню та окислення.

 Тому це своєрідний нейтралізатор шкідливого впливу на організм. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook