Несподіваний ефект: для чого досвідчені господині кладуть у бульйон бананову шкірку

Не треба поспішати викидати бананову шкірку у смітник

Багато людей викидають бананову шкірку, але винахідливі господині використовують її з успіхом в кулінарії. Адже бананова шкірка багата поживними речовинами, включаючи калій, харчові волокна, поліненасичені жири і незамінні амінокислоти, пише Главред.

Зазвичай при приготуванні м'яса смачним виходить щось одне: або бульйон, в якому воно варилося, або сам шматок яловичини.

Однак є спосіб, завдяки якому ви дістанете з каструлі м'яке і апетитне варене м'ясо, яке можна вживати в якості основної страви.

 

При цьому не менш смачна і ароматна рідина може стати прекрасною основою для супів і борщів.

Ще один плюс такого методу — час готування скорочується в кілька разів, а найдешевша і жорстка яловичина перетворюється в вишуканий делікатес.

Як використати бананову шкірку?

М'ясо покласти в каструлю і залити його водою. Туди ж додати помиту шкірку від банана.

Піну, що утворюється в процесі приготування, слід зняти шумівкою.

Через 20-30 хвилин яловичина буде практично готова. В цей час бананову шкірку можна витягти з каструлі. Потім додайте до м'яса улюблені овочі і доведіть страву до готовності.

Можете не боятися за кінцевий результат: готове м'ясо, так само як і бульйон, не матимуть нічого спільного з бананом. Цей спосіб готування прийшов з азійських країн, де яловичину і баранину готують на «деках» з бананового лушпиння.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook