Хек в томатному соусі (РЕЦЕПТ)

Інгредієнти:

  • хек - 1 кг
  • морква - 300 г
  • ріпчаста цибуля - 300 г
  • помідори у власному соку - 400 г (або свіжі - 500 г)
  • борошно - 4 ст. л.
  • соняшникова олія для смаження
  • сіль, чорний мелений перець, лавровий лист
  • цукор (при потребі)

Рибу почистити, промити, обсушити й порізати невеликими шматками. Посолити й залишити на 10 хвилин.

Цибулю почистити й порізати кубиками. Моркву почистити, нарізати тоненькою соломкою або натерти на великій терці.

Шматки риби запанірувати в борошні й обсмажити на соняшниковій олії з обох боків до рум’яної скоринки. Обсмажену рибу викласти на тарілку.

В цій же сковорідці, на маленькому вогні, доливши ще трохи олії, обсмажити моркву і цибулю. Потім до моркви з цибулею додати дрібно нарізані томати разом з соком, тушкувати ще 5 хвилин. Вміст сковорідки добре поперчити, посолити, перемішати й відставити з вогню.

В невелику каструлю почергово викласти шарами рибу з соусом. Першим і останнім шаром має бути томатний соус з овочами. Додати лавровий лист.

Вміст каструлі залити водою (вода має бути на рівні з останнім шаром риби), накрити кришкою, швидко довести до кипіння і на невеликому вогні тушкувати ще 10-15 хвилин.

Хек в томатному соусі добре смакує з картопляним пюре або відвареним рисом. При подачі притрусити січеною зеленню петрушки.

Хек в томатному соусі готовий.

 

Смачного!

Джерело: smachno.in.ua

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook