ХАЕС приймала міжнародну наукову конференцію молодих вчених (ВІДЕО)

Традиційно зустріч проводять у Харкові, але через воєнні дії цьогоріч плече атомникам підставив Нетішин

У Нетішині відбулася 16-та міжнародна науково-технічна конференція «Проблеми сучасної ядерної енергетики». Зустрічі проводили очно та в режимі онлайн. 

У рамках заходу було заплановано чотири наукові секції, серед яких доповіді на тему генерації нових потужностей за технологією АР1000.

 

Ініціатором проєкту виступила громадська організація «Українське ядерне товариство» за підтримки Хмельницької АЕС.

Конференція має на меті популяризацію науки серед молодих спеціалістів та розвиток ядерної галузі в Україні.

Участь у заході взяли понад 50 учасників, серед яких: атомники Рівненської та Хмельницької АЕС, представники Науково-технічного центру НАЕК «Енергоатом», Westinghouse, СНВО «Імпульс», НВП «Атомкомплексприлад», провідних наукових установ – ННЦ ХФТІ, Інституту проблем безпеки АЕС, Інституту електрофізики і радіаційних технологій, Інституту матеріалознавства ім. І.М. Францевича, Інституту газу, Інституту монокристалів та інших, а також профільних закладів освіти – ХНУ ім. Каразіна, НУ «Одеська політехніка», Харківського політехнічного інституту.

Учасники заходу обговорювали питання підвищення рівня безпеки та ефективності експлуатації АЕС, а також продовження термінів експлуатації енергоблоків та керування старінням обладнання атомних електростанцій.

 

Заключна ж секція була присвячена питанням ядерної, радіаційної та екологічної безпеки при поводженні з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом, а також роботі з громадськістю в атомній галузі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook