Григорій Козловський: Попереду важкий шлях, але він - чемпіонський (ФОТО/ВІДЕО)

Григорій Козловський та його футбольна Академія «Рух» відкрили двері футбольним талантам з усіх куточків України

Минулого вікенду Академія «Руху» знову відчинила свої двері футбольним талантам з усіх куточків України. Першими свої сили випробували юнаки 2014-2013 року народження.

ФК «Рух» розпочав відбір юних футболістів до «жовто-чорної родини». Довгоочікувана подія для талановитої молоді розпочалася зі змагання наймолодших хлопців 2014 року народження, які спробували свої сили в суботу, 27-го травня.

У неділю, 28 травня, в Академії «Руху» знову було велелюдно - відбувався ще один відбір до табору «жовто-чорних» для дітей 2013 року народження.

Академія «Руху», створена відомим львівським бізнесменом і меценатом Григорієм Петровичем Козловським.

— На сьогодні вона є однією з найкращих в Україні.

 

Тут 24/7 працює необхідна інфраструктура для пошуку та підтримки футболістів, їхньої подальшої профпідготовки та всебічного розвитку.

 

Інфраструктура постійно розвивається та вдосконалюється зазначив почесний президент ФК «Рух».

У пошуках юних чемпіонів

Директор Академії ФК «Рух» Юрій Бакалов розповів, що на відбір до Академії надійшла величезна кількість заявок. За інформацією адміністраторів реєстрації, близько 100 заявок надійшло від хлопців 2014 року народження. Однак на сам відбір приїхали понад 70 претендентів. І понад 200 заявок надійшло від юнаків 2013 року народження, але не всі змогли приїхати на відбір, тож у конкурсі брали участь близько 140 кандидатів.

— Кожному хлопчику приділили максимум уваги. Перевірили їхні сильні футбольні якості. Ну, і, звичайно, як і планували, відберемо найкращих, після чого вони залишаться в нашій Академії.

 

Що стосується деталей відбору, то в нас є 4 традиційні станції, на яких перевіряються швидкісні якості, технічні навички, здатність працювати з м'ячем, розумові здібності, суто ігрові моменти, де тестують навички працювати в команді, а також індивідуальні особливості, як хлопці почувають себе в дриблінгу та вправах на точність, - додав Бакалов.

Вихованці Академії ФК «Рух» - чемпіони України

Академія ФК «Рух», яку створив і продовжує всебічно підтримувати Григорій Петрович Козловський, уже має у своєму складі перших чемпіонів. ФК «Рух» U-19 стали чемпіонами України серед молодіжних команд. Матч за футбольну першість серед молодіжних команд України відбувся 28 травня. Гравці молодіжки ФК «Рух» U-19 у виїзному поєдинку з одеським «Чорноморцем» показали сильну командну гру.

Почесний президент ФК «Рух», відомий львівський бізнесмен і меценат Григорій Козловський, вітаючи з прекрасною грою тренерський штаб і «рухівців», наголосив, що «переможний маятник не повинен припиняти свого руху, а футбольний клуб «Рух» і надалі робитиме все, щоб прогресувати на шляху до найвищих цілей».

Чудовим підтвердженням цих слів є набір юних гравців до Академії ФК «Рух». Кожен з учасників під час реєстрації отримав картку, де вказано номер учасника та 4 станції випробувань, а саме: біг 15 та 30 метрів, тестування технічних навичок, гра 1х1 та 4х4. Тренер «Руху» U-11 Маркіян Шкраба розповів, що під час відборів було протестовано швидкість, технічні навички, гру 1 в 1 та 4 в 4 серед юних спортсменів.

— Для дітей важливо проходити такі відбори.

 

Також необхідно, щоб вони не хвилювалися та почувалися комфортно, щоб легко показати свої вміння та були максимально зосередженими.

 

Нашим завданням є ретельно проаналізувати кожну з навичок, і навіть якщо деякі учасники не пройдуть відбір до академії, то все одно цей досвід для них буде дуже цінним і потрібним у майбутньому, - зазначив Шкраба.

Звісно, не всі проходять відбір. На наступних етапах тренери обиратимуть найкращих. Але все одно це пізнавально і для дітей, і для батьків, бо вони бачать, як працюють тренери, яка сама Академія. Для них це великий плюс.

— Нам, як тренерам, цікаво працювати з такою кількістю дітей, вони всі дуже енергійні та цікаві, з ними можна не тільки у футбол пограти, а й поспілкуватися та посміятися.

 

Розраховуємо, що результати відбору будуть готові впродовж тижня, бо в нас попереду ще багато відборів інших вікових категорій, тож потрібен час, щоб дати кожному учаснику остаточну відповідь.

 

Наразі в кожній віковій категорії ми відберемо не більше ніж 15 дітей, - розповідає тренер «Руху» U-12 Юрій Соломка.

Шлях до мрії

Підтримати своїх дітей прийшло багато батьків та близьких людей, які уважно слідкували за всіма процесами та дуже хвилювалися під час кожного випробування. Що цікаво, багато хто з них подолав сотні кілометрів заради того, щоб мрія їхньої дитини здійснилася.

— Мій син давно хотів потрапити до Академії ФК «Рух», бо тут є всі умови, щоб стати успішним футболістом, - зізналася Ірина, мама учасника відбору.

 

Нам із чоловіком самим подобається робота академії, інфраструктура та підхід тренерів до роботи.

 

Тому можна сказати, що і ми з чоловіком вплинули на вибір сином саме академії «Руху». Дуже хвилюємося і віримо, що в нього все вийде.

Марина, мама учасника відбору серед юнаків 2013 року народження, приїхала з чоловіком з Вінниці, щоб здійснилася мрія їхнього сина: «Академія «Руху» - це велика мрія нашого сина, ми приїжджали сюди на змагання LeoCup, і коли син повернувся додому, то він сказав, що мріє потрапити до команди «Руху», тому ми тут і підтримуємо його сьогодні».

Уже наступного тижня Академія зустрічатиме юнаків 2008, 2011-2012 років народження.

Григорій Петрович Козловський сам з дитинства грає у футбол, він не просто любить цей вид спорту, а й живе ним. Він знає про нього не з чуток. Тому так зрозуміло і гармонійно виглядає його щире прагнення розвитку і різнопланової підтримки вихованців ФК «Рух».

Почесний президент ФК «Рух» зізнався, що мріє про перемогу «рухівців» у Лізі чемпіонів, а також про те, щоб у майбутньому основний склад клубу був сформований зі спортсменів молодіжної Академії футболу, яку він заснував.

— Ми не зупиняємося на своїх досягненнях. На нас знову чекає зміна поколінь.

 

На нас знову чекає участь у Юнацькій лізі УЄФА. Попереду важкий шлях, але це дуже приємно, що він чемпіонський, - підсумував Григорій Петрович Козловський.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook