Грецький рецепт запеченої картоплі, який нікого не залишить байдужим
Вас будуть просити приготувати його знову і знову


Ця картопля здивує всіх, адже вона виходить пікантна і хрумка. Фірмовий рецепт грецької запеченої картоплі, який не підводить ніколи.
Завдяки секрету картопля має вишуканий смак і аромат.
Інгредієнти:
- 3-4 - великі картоплини
- 1 - лимон,
- 4 ст. л. - вершкового масла,
- 1 ст. л. - сушеного орегано,
- ½ ст. л. – солі
- чорний перець – на смак.
Очистіть її та ретельно промийте картоплю.
Наріжте вздовж навпіл.
Обріжте округлі кінчики кожної половинки.
Розріжте кожну половинку ще раз уздовж.
Наріжте поперек, щоб вийшли шматочки розміром приблизно 2 см.
Перекладіть нарізану картоплю в жароміцну форму.
Тепер необхідно влити у форму ½ склянки води, щоб картопля не прилипала. За порадою автора цього рецепта, можна замінити воду курячим бульйоном для більш насиченого смаку.
Далі вичавити сік одного лимона і полити ним картоплю (любителі цитрусових можуть видавити більше соку). Тепер посипте картоплю сіллю, перцем і орегано, потім рівномірно розкладіть шматочки масла зверху.
Залишається тільки розігріти духовку до 180°C (360°F). Запікайте картоплю в режимі конвекції близько 1,5 години. Якщо запікаєте у звичайному режимі, процес займе приблизно 2 години 15 хвилин.
Під час запікання на конвекційному режимі переверніть картоплю через годину, щоб вона не підгоріла. У звичайному режимі перевертати не потрібно.
Найголовніше - кожні 30 хвилин перевіряйте картоплю - якщо вона виглядає сухою, додайте трохи води.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ