Грандіозний фестиваль сімейного формату влаштують поблизу Рівного (ФОТО)

На наступних вихідних

У суботу, 13 липня, на рівнян і жителів області чекає грандіозний історико-культурний фестиваль «Погорина. Урочище Чадорож».

Дійство відбудеться на березі річки Горинь біля села Хотин Рівненського району (між селами Хотин і Ходаси).

Археолог Олексій Войтюк розповів, що фест пройде на місці урочища Чадорож, де розташоване давньоруське городище. Тому захід й отримав саме таку назву.

Свято пройде у сімейному форматі – жодного алкоголю – лише розваги на свіжому повітрі, майстер-класи та атракціони.

Гостей свята також розважатиме запрошений з Чернівців фолк-гурт «Бурдони Черна», а після 19:00 на місці проведення фестивалю створять наметове містечко.

Організовує фест керівник рівненської агенції «Купа пригод» Юрій Ойцюсь за підтримки Шпанівської ОТГ в особі сільського голови Миколи Столярчука. Останній зауважив, що на організацію заходу планують витратити близько 100 тис. грн.

Юрій Ойцюсь, своєю чергою, розповів як дістатися до місця проведення фестивалю:

До села Хотин щоденно ходять маршрутки з автовокзалу «Чайка» і залізничного вокзалу. Зараз ми спілкуємося з ОТГ, аби домовитися про довезення дітей з батьками до місця проведення фестивалю місцевим транспортом.

 

Якщо хтось хоче приїхати на власному авто, в нього є три варіанти: їхати бруківкою через Олексин (найкоротший шлях), об’їжджати через Кустин або через Городок (через «Азот»).

Торік на фестиваль завітали близько двох тисяч людей. Організатори очікують, що й цьогоріч гостей буде не менше.

Вхід безкоштовний, як і більшість майстер-класів.

Найвірогідніше, платними будуть усього один-два майстер-класи. Та й то, платити доведеться виключно за розхідні матеріали, запевнив Юрій Ойцюсь. Також організатори потурбувалися про наявність питної джерельної води, туалетів і затінку.

Цьогорічний фестиваль «Погорина. Урочище Чадорож» відбудеться у суботу, 13 липня. Початок об 11-й.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook