Готую часто і не набридає: Простий шоколадний пиріг до чаю

Бюджетна і дуже смачна випічка для всієї сім’ї

Поєднання вишні і  шоколаду – це завжди смачно. Сьогодні готуємо простий  шоколадний пиріг з доступних продуктів.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт
  • Цукор – 250 г
  • Борошно – 300 г
  • Молоко – 250 г
  • Какао – 40 г
  • Сіль – 1/3 ч. л
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Сода – 1 ч. л з гіркою
  • Масло вершкове – 100 г
  • Олія – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 0,5 ч. л
  • Вишні –  200 г (без кісточок)

Шоколадна глазур:

  • Цукор – 3 ст. л.
  • Какао – 3 ст. л.
  • Молоко – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 г

Змішаємо борошно з какао і просіємо через сито. Додамо цукор і сіль.

Додамо яйця, м’яке вершкове масло і молоко. Добре розмішаємо масу ложкою, а потім злегка зіб’ємо вінчиком, щоб не залишилося грудочок.

Додаємо олію і соду, гашене оцтом. Добре перемішаємо.

Виливаємо половину тіста в форму і викладаємо стиглу вишню без кісточок. Зверху заливаємо залишками тіста.

Печемо близько 1 години при температурі 170-180 градусів С.

Готуємо глазур – змішуємо какао, цукор і молоко. Ставимо на плиту і нагріваємо до розчинення цукру. Додаємо шматочок масла і варимо ще пару хвилин до утворення бульбашок.

Поливаємо пиріг глазур’ю і прикрашаємо вишнею і кокосовою стружкою.

Даємо тортику охолонути в холодильнику і подаємо до столу.

Джерело: filizhanochka

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook