Готелю біля озера на Басовому Куті у Рівному не буде. Землю хочуть повернути місту (ФОТО)

Депутати Рівнеради скасували дозволи управління містобудування та архітектури

Перший крок для захисту землі біля Басівкутського озера зробила Рівнерада.

Йдеться про частину парку прямо над центральним міським пляжем, яку віддали в оренду ще у 2005-му році.

 

Тоді йшлося про будівництво там кафе, а торік там дозволили будувати  готель.

Втім, депутати своїм рішенням скасували наказ виданий управлінням містобудування та архітектури, бо

«якщо цільове призначення земельної ділянки є виключно для будівництва та обслуговування кафе,

 

то внесення змін в містобудівні умови та обмеження додатково передбачивши будівництво готелю є порушенням цільового використання земельної ділянки та статті 29 ЗУ «Про регулювання містобудівної документації».

Про це йдеться у проєкті рішення, яке зареєструвала фракція «Голосу» у Рівнераді.

 - Міська рада розглянула проєкт рішення про скасування зміни до містобудівних умов та обмежень, якими дозволили будувати готель у парку над пляжем на Басівкутському озері.  Депутати скасували наказ і власне тепер там багатоповерхівку побудувати не можна. Це перший крок.

 

Там ще залишається дозвіл на будівництво кафе, ми ініціюємо розірвання договору про оренду землі й загалі там не проводили жодного будівництва. Бо там є порушення умов договору. 

 

16 років тому там і справді планували побудувати кафе, але до 2020-го нічого не було. А у грудні 2020-го року посадовець управління містобудування та архітектури видав такі зміни - тобто дозволив будувати готель. Очевидно, що там мала б бути багатоповерхівка, якісь апартаменти, які потім би оформляли як житло.

 

Ми ще у квітні просили про проведення службового розслідування щодо посадовця, але жодного розпорядження про початок розслідування на сайті Рівнеради я не знайшов, - повідомив депутат Рівнеради від фракції «Голосу» Святослав Клічук. 

Святослав Клічук також додав, що тепер місто має повернути земельну ділянку у комунальну власність територіальної громади.

Міський голова Олександр Третяк підтвердив наміри повернути землю:

 - Сьогодні ми повернули правду на своє місце.

 

Далі на цій території має проводитися благоустрій, але вже після повернення ділянки у комунальну власність територіальної громади.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook