Голубці з Рівненщини можуть стати «культурною спадщиною України» (ФОТО/ВІДЕО)
Заявку на внесення у нацперелік уже подали
Радивилівська громада з Рівненщини подала свою страву - голубці - на внесення до обласного та національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.
Про це повідомила директорка Рівненського обласного центру народної творчості Ірина Рачковська, зазначивши, що саме на Радивилівщині є свій унікальний рецепт приготування голубців.
У чому унікальність рецепту - розповіла директорка Радивилівського міського будинку культури Інна Шаблій.
Вони готуються на основі капустяного листя, млинця і фаршу.
Але специфіка страви полягає в тому, що млинець може бути різним. Якщо приготувати його на основі яйця, муки, молока, він матиме жовте забарвлення. Якщо додати до млинця шпинат чи зелене листя — млинець стає зеленим, якщо сік буряка - червоним.
Залежно від добавки страва набуває зовсім іншого як смаку, та унікального зовнішнього вигляду.
У Радивилівській громаді працюють над поширенням цієї страви. Пропонують ввести у меню місцевих кафе радивилівські голубці з млинцями.
Раніше в одному з кафе їх подавали. Але нині їх можна придбати лише у вигляді заморожених напівфабрикатів.
Ввів у свій навчальний план навчання приготуванню цієї страви і місцевий професійний ліцей, який навчає кулінарній справі. Також працюють з місцевими школами, щоб ті навчали приготуванню голубців на уроках трудового навчання.
Джерело: Суспільне: Рівне
Радіо Трек: НОВИНИ