Голубці з Рівненщини можуть стати «культурною спадщиною України» (ФОТО/ВІДЕО)

Заявку на внесення у нацперелік уже подали

Радивилівська громада з Рівненщини подала свою страву - голубці - на внесення до обласного та національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Про це повідомила директорка Рівненського обласного центру народної творчості Ірина Рачковська, зазначивши, що саме на Радивилівщині є свій унікальний рецепт приготування голубців.

У чому унікальність рецепту - розповіла директорка Радивилівського міського будинку культури Інна Шаблій. 

Вони готуються на основі капустяного листя, млинця і фаршу.

 

Але специфіка страви полягає в тому, що млинець може бути різним. Якщо приготувати його на основі яйця, муки, молока, він матиме жовте забарвлення. Якщо додати до млинця шпинат чи зелене листя — млинець стає зеленим, якщо сік буряка - червоним.

 

Залежно від добавки страва набуває зовсім іншого як смаку, та унікального зовнішнього вигляду.

 

У Радивилівській громаді працюють над поширенням цієї страви. Пропонують ввести у меню місцевих кафе радивилівські голубці з млинцями. 

Раніше в одному з кафе їх подавали. Але нині їх можна придбати лише у вигляді заморожених напівфабрикатів.

Ввів у свій навчальний план навчання приготуванню цієї страви і місцевий професійний ліцей, який навчає кулінарній справі. Також працюють з місцевими школами, щоб ті навчали приготуванню голубців на уроках трудового навчання. 

Джерело: Суспільне: Рівне 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook