Головний архітектор Рівного знає, що робитиме в першу чергу

Треба комунікувати з представниками будівельного бізнесу (с)

Найближчим часом у Рівному та Квасилові вивчатимуть потреби зведення нового житла та розвитку мікрорайонів.

Це частина нової містобудівної політики тергромади, заявив новообраний головний архітектор Дмитро Котляров:

 - Одне з ключових завдань – можливо, не всім зрозуміле – місто повинно формувати політику у сфері містобудування, планування та будівництва.

 

По-перше, ми повинні для себе розібратись з питанням про житло. Скільки нам потрібно житла, якого формату воно повинно бути: низькопробне, середній або елітний сегмент. І де ми хочемо бачити це житло.

 

Тобто, чи ми повинні реконструювати центр, чи іти на периферію чи взагалі шукати місце під індивідуальну житлову забудову?

 

На всі ці питання є відповідь, але її треба сформувати й комунікувати з бізнесом.

 

Тож перше завдання – донести усім думку, що місто визнає себе суб’єктом, який впливає на процеси містопланування. І донести цю політику до всіх, хто бере участь у будівельному бізнесі у Рівному.

Раніше Дмитро Котляров повідомляв, що

до кінця року в місті завершать розробку шести детальних планів територій та готуватимуть усі вихідні дані для розробки комплексної схеми розвитку території громад, оскільки до Рівного приєднався Квасилів.

Зазначимо, напередодні міський голова Олександр Третяк під час представлення Дмитра Котлярова, зауважив, що саме

«Дмитро Котляров зможе почати незворотні позитивні зміни у сфері будівництва, навести лад з незаконними забудовами та зробити впевнені кроки для створення європейського обличчя Рівного».

До призначення Дмитро Котляров виконував повноваження головного архітектора, проте з приставкою в.о. А від посади тривалий час, з різних причин, відмовлявся. 

Нагадаємо, останнім головним архітектором Рівного був Сергій Семенець, якого у 2016 році з тяжкою травмою голови знайшли у селі Зоря Рівненського району, де він мешкав. Кілька тижнів чиновник провів у тяжкому стані в лікарні, де невдовзі помер.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook