Головне не запізнитися: коли потрібно збирати моркву, аби вона зберігалася до наступного врожаю?

Поради від городників

Зазвичай, терміни збирання врожаю моркви залежать від кліматичних умов, зовнішнього вигляду коренеплоду та сорту.

Сорти своєю чергою поділяються на:

  • ранні – дозрівають через 60-90 днів після сходу;
  • середньостиглі – дозрівають через 100-130 днів після появи сходів;
  • пізньостиглі – дозрівають через 130-150 днів.

Ранньостиглі сорти прибирають з грядок у червні, вони ідеально підходять для літнього споживання. Середньостиглу моркву викопують у липні-серпні, а пізньостиглу – перед заморозками.

Ось саме пізньостиглі й підходять для тривалого зберігання. Така морква може лежати до нового врожаю.

Пізні сорти моркви овочівники рекомендують викопувати тоді, коли температура навколишнього повітря опуститься до позначки близько 5°C. Однак, це варто встигнути зробити до перших заморозків, бо якщо коренеплоди «прихопить» мороз, то вони почнуть загнивати й про жодне зберігання моркви не може бути й мови.

Також по самій моркві можна визначити, коли її потрібно збирати. Якщо нижнє листя почало жовтіти й сохнути, значить, час збирати врожай.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook