Головна відмінність сільських яєць від магазинних та їхня користь: про це знають одиниці

Про це треба знати

Яйця – поживний продукт, без яких не обходиться приготування більшості страв. Аби вона вдалася, варто обирати свіжі якісні яйця. Зараз люди можуть використовувати яйця з птахофабрик або з рук. Тобто, у тих, хто вирощує курей вдома.

Чим відрізняються домашні яйця від яєць, куплених у магазині?

Різницю помітити не складно: у домашніх яйцях гарний жовтогарячий жовток. А виходить він таким яскравим завдяки різноманітнішим рослинним кормам, якими годують курей. У таких яйцях більше вітамінів та корисних макро- та мікроелементів.

На жаль, на птахофабриках врахували цю особливість і для привабливості магазинних яєць почали додавати в корми барвники, що надають жовтку оранжевого кольору. Проте користі від таких яєць небагато.

Крім безперечної користі домашніх яєць є й інші переваги:

птахи живуть у природних умовах, на свіжому повітрі та вільному випасі, а не в тісних клітинах;

у яйцях відсутні барвники, стимулятори росту та антибіотики;

птахи отримують натуральні корми: траву, зерно та інші злакові культури.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook