Глобальне потепління: Метеоролог назвала овочі, вирощування яких у зоні ризику
Які культури стають вразливими до клімату
Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту НАН України Віра Балабух повідомила, що глобальне потепління все сильніше впливає на сільське господарство, створюючи ризики для вирощування традиційних овочів.
Більш вразливими до змін клімату стають картопля, капуста та огірки.
Підвищення температури сильно впливає на картоплю, особливо в червні, коли вона починає активно розвиватися. Висока температура ґрунту може призвести до загнивання коренів, особливо на півдні України, де умови для вирощування картоплі вже стали несприятливими, – повідомила Віра Балабух.
Подібна ситуація спостерігається з капустою та огірками. Через дефіцит вологи ці культури потребують крапельного зрошення або використання сіток для затінення. Традиційні методи вирощування вже не дають бажаних результатів. Враховуючи зміну клімату, на врожай цього року значний вплив матимуть опади під час дозрівання.
Джерело: Bizagro
Радіо Трек: НОВИНИ