Гірше борошна і цукру: лікарі назвали найбільш шкідливу кашу

Через калорійність та високий глікемічний індекс її вважають навіть небезпечною

Наші бабусі були певні, що манна каша корисна й обов’язкова в раціоні малюків. Але сучасні дієтологи впевнені, в такій каші немає ніяких харчових речовин, крім калорій і енергії.

Більш того, в манці не містяться клітковини, яка присутня в кашах з цілозернової крупи.

У манної каші є небезпечна властивість: вона гірша ніж біле борошно і цукор, оскільки підвищує рівень цукру в крові та може привести до ожиріння.

Але не все так сумно з манною кашею. Вона містить багато фосфору та білка та вітамінів В1, В2, В6, Е, Н та РР, залізо, магній та кальцій.

Корисна манка для спортсменів, оскільки у ній багато вуглеводів. Незамінна вона за своїми обгортальними властивостями та для тих, хто страждає на підвищену кислотність шлунка, гастрит і коліт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook