Гірчична «кришка» для заквашування огірків та помідорів: рецепт приготування
Завдяки такій гірчичній «кришці» квашені овочі не пліснявіють
Квашені помідори з гірчичною «кришкою»
Помідори наколоти зубочисткою біля корінця. На низ банки покласти петрушку, натерту моркву та помідори, щораз перекладаючи петрушкою та морквою. Заповнити до верху, влити маринад: на 5 л холодної джерельної води 250 г солі та 250 г цукру. Добре розмішати, залити, покласти листок хрону та всипати 1 ст. л. сухої гірчиці.
Квашені огірки з гірчичною «кришкою»
На дно 3-літрової банки покласти висушений кріп, листя хрону та смородини, часник та зерна гірчиці. Всипати 100 г солі, заповнити банку огірками і залити холодною водою.
«Кришечкою» буде слугувати марля, складена в 4 шари і намащена сумішшю сухої гірчиці і води до стану кашки. Прикласти кришечку до горловини банки і щільно притиснути. Коли висохне, то це буде, як запечатано.
Поставити банку в холод і нехай кисне. Коли процес бродіння закінчиться, можна зняти марлю і закрити капроновою кришкою.
Таку гірчичну «кришку» також можна використовувати для зберігання відкритої консервації, щоб вона не пліснявіла.
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ