Гірчична «кришка» для заквашування огірків та помідорів: рецепт приготування

Завдяки такій гірчичній «кришці» квашені овочі не пліснявіють

Квашені помідори з гірчичною «кришкою»

 

Помідори наколоти зубочисткою біля корінця. На низ банки покласти петрушку, натерту моркву та помідори, щораз перекладаючи петрушкою та морквою. Заповнити до верху, влити маринад: на 5 л холодної джерельної води 250 г солі та 250 г цукру. Добре розмішати, залити, покласти листок хрону та всипати 1 ст. л. сухої гірчиці.

Квашені огірки з гірчичною «кришкою»

 

На дно 3-літрової банки покласти висушений кріп, листя хрону та смородини, часник та зерна гірчиці. Всипати 100 г солі, заповнити банку огірками і залити холодною водою.

«Кришечкою» буде слугувати марля, складена в 4 шари і намащена сумішшю сухої гірчиці і води до стану кашки. Прикласти кришечку до горловини банки і щільно притиснути. Коли висохне, то це буде, як запечатано.

Поставити банку в холод і нехай кисне. Коли процес бродіння закінчиться, можна зняти марлю і закрити капроновою кришкою.

Таку гірчичну «кришку» також можна використовувати для зберігання відкритої консервації, щоб вона не пліснявіла.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook